Idén minden eddiginél több tehetséges vezető vetheti bele magát a vállalati fenntarthatóságba

2017. január 27. 15:22 - CHIKANSPLANET

dsc_8449.jpgA Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) „A jövő vezetői” programjának célja, hogy azon tehetségeknek, akikből jó eséllyel válhat szervezeti felsővezető bemutassa a vállalati fenntarthatóság átfogó fogalmi rendszerét, és praktikus tanácsokkal segítse őket abban, hogy karrierjük során ezeket az elveket döntéshozatalaikba is sikerrel tudják majd integrálni. A program keretein belül 2017-ben a BCSDH már a képzés negyedik évfolyamát indítja 33 tehetséges fiatal vezető részvételével.

Az idén 10 éves jubileumát ünneplő Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért célja, hogy hozzájáruljon a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez. A folyamat három alappillére a gazdasági eredményesség, az ökológiai egyensúly és a társadalmi életminőség elveinek a gazdasági gyakorlatba való átültetése, ezáltal új és innovatív megoldásokkal növelni a tagvállalatok versenyképességét, és egyben hozzájárulni a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez.

A BCSDH „A jövő vezetői” tehetségprogramja azért jött létre, hogy a jövő vállalatvezetői is a fenntarthatóság stratégiáját követve gondolkozzanak. Maga a program az Üzleti Világtanács nemzetközi programjának mintáját követi. Január 18-án mutatták be a program 33 tehetségből álló, negyedik évfolyamát. Az esemény helyszínét a szervezet egyik tagvállalata, a BASF Hungária Kft. biztosította, ahol a fiatal vezetők amellett, hogy megismerkedtek a programmal, találkozhattak a tudásukat támogató mentorokkal is.

dsc_8370.jpg

A magyar GDP 30 százalékát termelő 77 tagvállalatot tömörítő BCSDH elsődleges céljai között szerepel, hogy a jövő lehetséges felsővezetőit érje el a fenntarthatósággal kapcsolatos programmal, amelyek nem csupán makrogazdasági szempontból hasznosak, de a vállalatok számára a mindennapi működésben is láthatóak az előnyei.

Örömmel tölt el, hogy a szervezet elnökeként olyan tehetséges szakembereknek mutathatjuk meg a vállalati fenntarthatóság komplex fogalmi rendszerét és már működő gyakorlatait, akikből vállalati felsővezető, döntséhozó válhat. A korábbi évfolyamokon végzett hallgatók közül mára többen váltak felsővezetővé, vagy első számú vezetővé egy-egy vállalatnál. Az pedig külön öröm a számomra, hogy az ALTEO Group is delegál egy fiatal tehetséget a 2017-es program hallgatói közé.

Amennyiben tetszett a bejegyzésünk, kövess minket a Facebookon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chikansplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr3012160327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása