Az ember jött, látott és pusztított...

2014. július 18. 10:06 - CHIKANSPLANET

Talán ez a legszórakoztatóbb videó az ember legszomorúbb tetteiről!

Miután a filmecske kellően lesokkolt mindenkit, lássunk néhány érdekes tényt a videó által felvetett témák kapcsán.

•    Indonéziában található Kapetakan falu, ahol kígyó-vágóhíd és táskagyár működik. Egy valódi kígyóbőr-táska gyártási költsége 15-31 dollár, vagyis 3300-7000Ft. Egy pár kígyóbőr csizmát az internetes boltok adatai alapján átlagosan 250 és 1000 dollár közötti áron lehet megvenni (a határ persze a csillagos ég). Képeket itt talál az olvasó.

•    A világon körülbelül évente 50-60 milliárd szárnyast „termel ki” a globális húspiac. Ezek döntő része csirke, de jelentős a pulyka és kacsaállomány is.

•    Az Egyesült Államok Nemzeti Csirke Tanácsának adatai alapján a 2012-es Super Bowl (az amerikai foci bajnokság döntője) alatt 1,25 milliárd csirkeszárnyat fogyasztottak el az amerikaiak.

•    Jelenleg a világban összesen hat országban bevett gyakorlat a kereskedelmi célú fókavadászat: Kanadában, Namíbiában, Grönlandon, Izlandon, Norvégiában és Oroszországban. Ezen kívül Finnországban és Svédországban is engedélyezett a fókák vadászata, de csak a halászati károk megelőzése érdekében.

•    1979-ben Afrika szerte körülbelül 1,3-1,5 millió elefánt élt, 2012-ben már csak alig 440 ezer példányt valószínűsítettek a kutatók. Az ázsiai elefántok egyedszámát alig 40-50 ezerre becsülik.

•    Az ENSZ szakszervének adatai szerint 2012-ben közel 183 millió tonnányi halat fogtak ki a világ tengereiből, óceánjaiból.

•    A leggyakoribb tengeri hulladékok az egyszer használatos műanyagzacskók és a PET palackok. Ezeket követik a cigarettához kapcsolódó törmelékek, mint például a cigarettacsikk és a csomagolás, ami csaknem a tengeri szemét felét teszi ki. A tengereket szennyező hulladékok miatt világszerte több mint 1 millió madár és 100 ezer emlős pusztul el évente.

•    A Világbank becslése szerint évente a fák 90 százalékát törvényellenesen, engedély nélkül vágják ki.

•    Egyetlen vegyi anyag tesztelésére átlagosan 5000 egyed állatra van szükség. A rovarírtók esetében ez a szám 10 ezer feletti.

•    Globálisan évente körülbelül 500 millió állatot ölnek meg évente különböző laboratóriumokban. Az állatok 60 százalékát a gyógyszerkutatásban alkalmazzák, a fennmaradó egyedek kozmetikai, orvosi vagy éppen oktatási célból élnek (és pusztulnak el) különböző laborokban.


Amennyiben tetszett a bejegyzésünk, kövess minket a Facebookon!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chikansplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr626518537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása